Trädgård

Fargesia Rufa

Letar du efter en bambu som kan användas för att forma en häck? Då kan Fargesia rufa vara rätt val för dig. Denna typ av bambu förblir relativt kompakt och växer snabbare än sina andra arter. Detta gör denna växt idealisk för en häck.

Icke-invasiv bambu

Bambu är en växt som kan vara utbredd. Om du inte använder en rotbegränsare kan denna växt dyka upp på flera ställen i din trädgård på nolltid. På grund av detta kan du ha tvivel när du köper en Fargesia rufa. Detta är inte nödvändigt eftersom en av de största fördelarna med Fargesia är att den inte förökar sig. Detta beror på att det är vad som kallas en klumpbildande bambu. Så du behöver inte oroa dig för att Fargesia rufa “går” genom din trädgård.

Vissa människor bestämmer sig direkt för att köpa en bambu rufa när de hör att bambun inte reproducerar sig. Men alla ger sig inte direkt. Lyckligtvis finns det fler anledningar att köpa en Fargesia rufa. Bamboo Rufa, till exempel, är vintergrön. Planterar du denna bambu i din trädgård? Då kommer din trädgård att se grön ut året runt. En extra bonus är att Fargesia rufa också är absolut vinterhärdig. Du behöver inte skydda den här typen av bambu även i den starkaste frosten.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *